Een goedkope elektrische fiets aanschaffen?

Het aanschaffen van een goedkope elektrische fiets is niet makkelijk. Er zijn namelijk talloze factoren waar je als koper rekening mee moet houden. Valt de prijs van de E-bike binnen mijn budget? Wat is de actieradius van de E-bike? Hoe zit het met het onderhoud van de E-bike? En welke specificaties moet mijn E-bike minimaal bezitten. Dit zijn enkele vragen die wellicht door je hoofd zullen spoken.

Wij vertellen je graag waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van een goedkope elektrische fiets. Hierdoor kun jij zorgeloos een E-bike bestellen die het beste bij jou past. Wij hebben een top 3 samengesteld van best geteste goedkope elektrische fietsen met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Dit scheelt jou een hoop tijd. Inspiratieleven doet alle research voor jou!

Man die foto maakt met zijn goedkope elektrische fiets
Inhoudsopgave

  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een goedkope elektrische fiets?

  Het aanschaffen van een elektrische fiets, is voor velen een lastige opgave. Er zijn talloze factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Om te beginnen, houd niet teveel vast aan de bekende merken. Merken staan vaak voor een bepaalde kwaliteit. Echter zijn de technische specificaties van de E-bike vaak belangrijker bij de aanschaf. Het is namelijk wel fijn als de E-bike aansluit op de lifestyle van de koper. Hieronder is een opsomming gemaakt, van de dingen waar een koper rekening mee kan houden bij de aanschaf van een elektrische fiets.

  🚴‍♀️Verschillende soorten: er zijn verschillende soorten elektrische fietsen: elektrische bakfiets, elektrische stadsfiets, elektrische vouwfiets en de speed pedelec. Elk soort heeft zijn eigen voordelen. Je moet voor jezelf nagaan welke het beste bij jou past.

  💪🏻De ondersteuning: een elektrische fiets kent twee soorten ondersteuningen. Bekijk de verschillen en kies welke variant het beste bij jouw lifestyle aansluit.

  1.  Trapkrachtondersteuning:

  Bij deze variant wordt de ondersteuning die de motor geeft, bepaald door de kracht die jij op de pedalen uitoefent. Rij je een heuvel op of trap je tegen zware wind in. Dan zal een sensor in de fiets dit opmerken en extra ondersteuning geven. Echter is de ondersteuning begrensd tot 25 kilometer per uur. Gezien het feit dat de fiets anders onder de wetgeving van bromfietsen zou vallen.

  2.  Rotatie-ondersteuning:

  Bij deze vorm van ondersteuning heeft hard trappen geen zin. Wanneer je begint te fietsen, merkt de motor dit en zal deze gelijk ondersteuning bieden. Zolang je blijft trappen op de elektrische fiets zal de ondersteuning gelijk blijven.

  🌎De actieradius: om te bepalen welke goedkope elektrische fiets het beste bij jouw lifestyle aansluit. Is het van belang om te kijken naar de actieradius. Ben je van plan om lange tochten te maken op de elektrische fiets? Of maak je voornamelijk korte ritjes naar de supermarkt? De actieradius geeft aan hoeveel Km je kan rijden met een volle accu.

  🏎️Het vermogen: ben je van plan om veel te fietsen in heuvelachtig gebied? Kies dan voor een elektrische fiets met een hoger vermogen. Hoe meer vermogen een fiets bezit, hoe krachtiger de ondersteuning van de motor zal zijn. Fiets je meer in een stad met weinig hoogteverschil. Kies dan voor een fiets met een lager vermogen. Het hoge vermogen van een elektrische fiets gaat namelijk ten kosten van de accuduur. De vermogen wordt aangeduid met Wh.

  🔋Uitneembare accu of vaste accu: is er geen stopcontact aanwezig op de plek waar de E-bike neergezet wordt. Dan is het praktischer om te kiezen voor een fiets met een uitneembare accu. Bij deze optie kan de accu namelijk van de fiets afgenomen worden. Hierdoor kan je de accu binnenshuis opladen.

  💰De prijs: E-bikes zijn er in alle soorten, maten en natuurlijk prijzen. Echter betekent een hogere prijs, niet altijd een betere fiets. Ga goed bij jezelf na welke prijs binnen jouw budget valt. En hou hier ook aan vast! Bespaar jezelf de teleurstelling van een te dure fiets en houd vast aan de prijs die je met jezelf hebt afgesproken. Hiernaast is het goed om te kijken bij welke winkel je jouw E-bike aanschaft. De prijzen verschillen namelijk per winkel. 

  “Vaak zijn de elektrische fietsen niet op voorraad. In dit artikel vind je linkjes naar verschillende fietsen specialisten. Hierdoor kan je altijd jouw favoriete keuze aanschaffen.”

  De 3 best geteste goedkope elektrische fietsen

  Wij hebben verschillende goedkope elektrische fietsen met elkaar vergeleken. Hieruit zijn de 3 beste geselecteerd. Elke fiets heeft zijn eigen voordelen. Zoals eerder vermeld moet je goed kijken welke het beste bij jouw lifestyle past. In deze top 3 is er echt gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

  De Altec Sapphire E-bike N-3 Bafang

  Deze goedkope elektrische fiets heeft vrijwel alles te bieden wat jij nodig hebt. Dit model is ideaal voor mensen die in de stad wonen. Maar kan ook makkelijk gebruikt worden voor langere tochten. Hij heeft een vermogen van 518Wh, beschikt over V-brakes en heeft 3 Shimano Nexus versnellingen.

  Deze elektrische fiets heeft een actieradius van 75 tot 100 kilometer. De E-bike is geproduceerd met een trendy design. En is speciaal ontworpen voor een comfortabele fietsbeleving. Verder heeft deze elektrische fiets 3 rijstanden en een ecostand. Het is een vrouwenmodel. Maar tegenwoordig zie je steeds meer mannen met zulke modellen rond fietsen. Dit is een relatief goedkope elektrische fiets. Hij kost slechts €1034.

  De Altec Sapphire E-bike N-3 Bafang goedkope elektrische fiets

  Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

  €1034
  🛑 V-brakes
  🔋 518Wh
  3 versnellingen

  ⚙️
  3 Rijstanden & ecostand
  🌎Actieradius van 75 tot 100 KM

  Altec Kratos E-bike Bafang VW-Samsung

  Deze goedkope elektrische fiets van Samsung is speciaal ontworpen voor uw comfort. Dit is vooral te merken aan het comfortabele zadel. Naast de comfort, is dit een echte transportfiets. Hij heeft voorop een plek waar je jouw tas makkelijk neer kan zetten. Hierdoor kost het geen moeite om extra bagage mee te nemen. Deze E-bike heeft maar liefst 2 soorten remmen. Deze remmen zorgen ervoor dat je altijd veilig een noodstop kan maken indien nodig.

  Dit model heeft 3 versnellingen waardoor je rustig jouw fietstempo kunt bepalen. De E-bike is uitgerust met 5 rijstanden. En heeft een vermogen van 400Wh. Deze fiets kan de minste KM rijden van de 3. De actieradius ligt namelijk rond de 60 en 80 kilometer. De E-bike is iets duurder dan zijn voorganger maar blijft relatief goedkoop. Deze goedkope elektrische fiets kost slechts €1099. Ook dit is een damesmodel.

  De Altec Kratos E-bike Bafang VW-Samsung

  Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

  €1099
  3 versnellingen
  🔋 400Wh
  ⚙️
  5 rijstanden
  💺 Een comfortabel zadel
  🌎
  Actieradius 60 tot 80 KM

  De Amigo E-Pulse heren 3V

  Deze E-bike is een echt herenmodel. Ook deze elektrische fiets is uitgerust met een voordrager. Hierdoor kan je makkelijker spullen transporteren. De accu kan je van de fiets verwijderen zodat je die makkelijk binnenshuis kan opladen. Hij beschikt over 3 versnellingen. Heeft een actieradius van 75 tot 100 kilometer. En een vermogen van 374Wh.

  Ook deze goedkope elektrische fiets heeft V-brakes. Dit is een heel betrouwbaar remsysteem. Naast de voordrager heeft deze fiets nog een extraatje. Hij wordt namelijk geleverd met een Lcd-display. Op deze display kan je precies zien hoe hard je fietst. En geeft hij aan hoe vol de accu nog is. Deze elektrische fiets kan je aanschaffen voor €960,5. Dit is echt een koopje gezien alle extra’s die de Amigo E-pulse bezit. 

  De Amigo E-Pulse heren 3V goedkope elektrische fiets

  Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

  €960,5
  🛑
  V-brakes
  🔋 374Wh
  3 versnellingen
  🛅
  Plek voor bagage & Lcd-display 
  🌎
  Actieradius van 75 tot 100 KM

  Conclusie

  Er zijn heel veel goedkope elektrische fietsen verkrijgbaar. Kijk goed welke bij jouw lifestyle past. Bedenk van te voren waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken. Je kan heel makkelijk online een E-bike bestellen. Vrijwel elk bedrijf biedt garanties van 2 jaar. Maar er zijn vaak wel veel verschillen qua prijs. Wij van Inspiratieleven hopen dat dit artikel jou geholpen heeft bij het uitzoeken van een nieuwe elektrische fiets.

  Heb je vragen over dit artikel? Ga naar de contactpagina en stuur een mailtje. Wij proberen Z.S.M jouw vraag te beantwoorden!