Wat te doen als je niet kunt slapen in de zomer?

De zomers in Nederland worden steeds heter. Dit komt voornamelijk door de klimaatverandering. Hete zomers in Nederland zijn erg vermakelijk. Iedereen gaat erop uit. Dit zie je vooral door de drukte bij stranden, zwembaden en terrassen. Veel Nederlanders nemen speciaal eerder vrij om er op uit te gaan. Maar naast alle zomerpret zitten er ook nadelen verbonden aan de hete zomers. Steeds meer mensen kunnen moeilijk in slaap komen door de hitte. Dit is heel vervelend. Vooral als je de volgende dag weer vroeg moet werken. Er zijn een paar oplossingen om ervoor te zorgen dat je makkelijker in slaap kunt vallen. Als jij s nachts denkt “ik kan niet slapen”. En hier ook echt last van hebt. Dan moet je deze tips gaan volgen!

Inhoudsopgave

  🥶Zorg voor verkoeling in jouw kamer

  De Rowenta ventilator VU4440 in de woonkamer om de kamer af te koelen

  De beste manier is om ervoor te zorgen dat jouw kamer een koele temperatuur heeft. Dit kan je op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Ten eerste zou je een zonwerend raamfolie kunnen bevestigen aan jouw ramen. Hierdoor kunnen zonnestralen niet binnendringen door de het glas van de ramen. Dit zorgt ervoor dat jouw kamers koeler blijven.

  Ten tweede is het chill om jouw kamers te verkoelen met een airco of ventilator. Een mobiele airco werkt vaak wat beter dan een ventilator. Als jij op zoek bent naar een goedkope airco. Dan zou je een kijkje kunnen nemen bij ons artikel over goedkope airco’s. In dit artikel staat een top 5 goedkope airco’s in Nederland, met informatie die je nodig hebt als je een mobiele airco gaat aanschaffen. Een mobiele airco kan je ook makkelijk verplaatsen. Dit is handig omdat je dan overdag de woonkamer kan verkoelen. En s nachts jouw slaapkamer.

  📺Zet apparaten uit na gebruik

  Apple apparaten zoals een desktop en telefoon die veel warmte afgeven in de zomer

  Veel apparaten geven warmte af. Als je ze niet gebruikt is het slimmer om ze uit te zetten. Hierdoor geven ze geen warmte meer af. En zullen jouw kamers gelijk koeler gaan aanvoelen. Denk aan apparaten zoals een playstation/xbox, tv’s, computers, laptops, tablets en andere apparatuur dat je in huis hebt. Vooral spelcomputers zoals een playstation geven veel warmte af. Maar ook grote televisies geven veel warmte af. Veel mensen denken hier niet zo snel aan. 

  🚿🌡️Neem een warme/lauwe douche voor het slapen 

  Een vrouw die een douche neemt in de natuur om af te koelen

  Het klinkt een beetje tegenstrijdig maar dit werkt echt! Hoeft niet perse super heet te zijn. Een lauwe douche is voldoende. Ik heb veel goede verhalen van mensen gehoord die deze tip gebruiken. Als je een lauwe douche neemt gaan de bloedvaten in je huid openstaan. Hierdoor kan jouw lichaam je interne warmte makkelijker afvoeren. Normaal gesproken zou je eerder een koude douche nemen. Maar een koude douche zorgt er juist voor dat je bloedvaten vernauwen. De douche ook weer niet heet zijn. Door een te hete douche koel je weer moeilijker af. 

  🧊👣Je voeten koel houden

  Een vrouw die haar voeten onder de dekens vandaan haalt om af te koelen

  Je voeten zijn erg belangrijk voor de gevoelstemperatuur van je lichaam. Als je voeten heel warm zijn. Dan zal je het zelf ook heter krijgen. Er zijn 2 oplossingen hiervoor. Ten eerste zou je een koud voetenbadje naast je bed kunnen zetten. Dan kun je als je het te heet krijgt even je voeten afkoelen. Het enige probleem hiermee is dat je bed een beetje nat wordt. Niet echt handig dus! De tweede oplossing is om een koude kruik bij je voeten te leggen. Hierdoor zullen ze snel en lang koel blijven.